3 små gaver

3 gode råd til dig der skal arrangere en afskedsreception for en kollega

Står du for at skulle arrangere en afskedsreception for din kollega, men mangler du gode råd til, hvordan det bliver en succes? Herunder følger en række gode råd, som du kan lade dig inspirere af.

Det er sjældent en fornøjelse at skulle tage afsked med en god kollega, der skal ud at rejse, på pension, skifte job eller af andre årsager stopper på arbejdspladsen. Uanset årsagen, er afskeden altid starten på et nyt kapitel – og du kan hjælpe vedkommende med at komme godt på vej ved at arrangere en afskedsreception.

Hvis du mangler inspiration til, hvordan du stabler den perfekte afskedsreception på benene, følger her forslag til, hvordan du vælger mad, gave og alt det andet, der hører sig til en afskedsreception.

#1: Hvad skal du servere?

Det er forskellige fra virksomhed til virksomhed, hvor meget der gøres ud af afskedsreceptionen. Samtidig handler det også om, hvorvidt der er tale om en værdsat kollega eller en, der har været i virksomheden i kort tid.

Hvis der er tale om en mindre afskedsreception, behøves der ikke at gøres meget ud af maden. Her er det nok blot at servere nogle snacks, som man selv kan tage. Er der derimod tale om en afskedsreception for en medarbejder, der har været i virksomheden i mange år, kan det være en idé at afholde en egentlig middag.

Til middagen bør der serveres et godt måltid og generelt gøres noget ud af det. Hvis der inviteres personer, som ikke er en del af virksomheden, med til afskedsreceptionen, kan du med fordel dække op med bordkort. Du kan få bordkort til din fest her.

#2: Skal du holde en tale?

Du bør generelt ikke holde taler, medmindre der er tale om en medarbejder, som har været hos virksomheden i mange år. Du skal have noget på hjerte, hvis du vil holde en tale, og du skal være villig til at investere tiden i at skrive en god og personlig tale.

Alternativet er, at du holder en generisk tale, som hverken er personlig eller følelsesladet, og det kan hurtigt blive misforstået. Det er ikke dig, der skal fejres, men din kollega – og derfor bør du ikke stjæle rampelyset, medmindre det rent faktisk er en tale, som hylder medarbejderen på et professionelt og personligt plan.

#3: Hvad skal du give i gave?

Det er en god idé at købe en afskedsgave til kollegaen, der forlader arbejdspladsen, for at vise, at han eller hun har været værdsat. Du kan med fordel investere i en personlig afskedsgave, hvis du har tiden til det – det kunne eksempelvis være sølvbelagte smykker, brugskunst, et stykke tøj eller lignende.

Hvis du ikke ønsker at gøre forskel på de ansatte, kan du i stedet købe en flot gavekurv, en flaske vin eller en god gourmetoplevelse, som er lidt mere generisk og vil bringe glæde hos de fleste.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!