Medarbejder der stopper og sidder med sin afskedsgave

Tag godt afsked med en medarbejder, der stopper

Når en medarbejder stopper i virksomheden, er der mange gode grunde til at tage afsked på en god måde. Det har betydning for både medarbejderen, men også virksomhedens ry – både over for nye ansatte og for kunderne. Læs med her, og find du af, hvordan du nemmest håndterer den situation.

Der kan være mange årsager til, at en medarbejder stopper på arbejdspladsen. Måske er det en helt naturlig årsag som pension eller endt vikariat. Men det kan også skyldes nedskæringer, eller samarbejdsvanskeligheder mellem virksomhed og ansat.

I de sidstnævnte situationer kan stemningen hurtigt blive lidt anspændt. Alligevel kan du gøre dit, for at medarbejderen forlader virksomheden med en god følelse og ikke taler dårligt om sin tidligere arbejdsplads bagefter.

Læs videre, og find ud af hvorfor en afskedsgave betyder alverden for virksomhedens omtale.

Giv en afskedsgave

Flere og flere virksomheder vælger at give en firmagave til medarbejdere, når de stopper. Det er en god måde at sige tak for denne gang og held og lykke fremover. Samtidig viser virksomheden sig fra sin bedste side.

Hvis du synes, det er svært at finde frem til, hvilken afskedsgave du skal vælge, så er der heldigvis hjælp at hente. Hos GaveFabrikken finder du et udvalg af firmagaver, der er perfekt egnede til sådan en anledning. Find inspiration til medarbejder afskedsgaver hos GaveFabrikken.dk.

Blandt det store udvalg finder du garanteret den helt rette afskedsgave til din medarbejder, uanset om det er en mand eller kvinde, hvilken alder han eller hun har, og hvad grunden til fratrædelsen er. Der findes nemlig gaver for enhver smag.

Hvis du er helt på bar bund, så går du næsten aldrig galt i byen med et par gode flasker vin eller en smuk vase. Jo bedre du kender medarbejderen, jo mere personlig en gave kan du vælge.

Bibehold eller skab positiv omtale

Man siger, at den mest effektive markedsføring er mund-til-mund-metoden. Det vil sige, at det vi fortæller og anbefaler til vores venner og bekendte, vejer tungest, når vi skal danne en mening om en virksomhed eller et produkt.

Når en tidligere medarbejder stadig kan tale positivt om arbejdspladsen, har det stor betydning i mange brancher, hvis du som virksomhedsejer gerne vil kunne tiltrække de dygtigste medarbejdere fremover.

Samtidig kan du forestille dig konsekvenserne, hvis medarbejderen ikke har meget tilovers for den tidligere arbejdsplads. Hvis medarbejderen er kendt i branchen, kan det have en stor, negativ betydning for virksomhedens omdømme, og det kan være svært at ændre igen.

Gå uden om uheldig omtale, og giv dine medarbejdere en flot afskedsgave, når de stopper. Hvis stemningen ikke har været i top i den sidste tid, så kan en afskedsgave hjælpe meget på det. Det er guld værd at sende en medarbejder videre med et held og lykke og en fin gave som tak for denne gang. Du kan skabe mere eller bibeholde din positive omtale ved at give medarbejderne en afskedsgave. Så står du og skal sige farvel til nogle af dine ansatte, så giv dem en gave og et personligt kort, hvor du ønsker dem held og lykke fremover.

Find flere ideer til gode afskedsgaver her.